Notícies / Els grups polítics municipals se sumen a celebració del Dia Internacional contra la LGTBIfòbia

15/05/2020
Els grups polítics municipals se sumen a celebració del Dia Internacional contra la LGTBIfòbia

Amb motiu de la celebració el 17 de maig del Dia Internacional contra lHomofòbia, la lesbofòbia, la gaifòbia, la bifòbia i la transfòbia, tots els grups polítics municipals amb representació a l'Ajuntament (PSC - Som Poble - C's - JuntsxCAT - ERC), s'adhereixen a la Declaració impulsada pel Govern de la Generalitat de Catalunya, els ajuntaments i les institucions catalanes, el Consell Nacional LGBTI i altres entitats.

Des que el 1990, lOrganització Mundial de la Salut va eliminar lhomosexualitat de la llista de trastorns sexuals, es va adoptar la data del 17 de maig com a Dia Internacional de la lluita contra lHomofòbia (lesbofòbia i gaifòbia), la bifòbia i la transfòbia; la corporació municipal dona suport a aquesta jornada que recorda que cal donar resposta a tota situació de discriminació, dinjustícia i de violència envers les persones per la seva identitat de gènere o les seves orientacions sexuals i afectives.

Daltra banda, des del Consell Comarcal del Tarragonès sofereix un servei datenció integral per lLGBTI del Tarragonès (SAI). El SAI és un servei datenció integral a la diversitat afectiva, sexual i de gènere, que desenvolupa polítiques contra la discriminació per motiu didentitat o expressió de gènere i orientació sexual. Aquest recurs es posa en funcionament amb lobjectiu de donar resposta a aquestes situacions de discriminació i també a qualsevol necessitat dacompanyament, suport o informació que tingui la ciutadania de la comarca del Tarragonès en relació a la diversitat sexual i de gènere