Notícies / Engeguem els 35!

02/09/2019
Engeguem els 35!

Aquest mes de setembre l’Ajuntament posarà en marxa el que serà el 35è aniversari de l’escola municipal d’adults. Un projecte iniciat l’octubre de l’any 1985 per impulsar i possibilitar una altra oportunitat a un elevat nombre de joves que sortien d’una escolarització bàsica obligatòria sense titulació i mostrant una desmotivació per continuar estudiant.

Un projecte que també oferia l’ocasió de compensar un temps perdut a aquelles persones a qui per circumstàncies de la infantesa “se’ls va robar” el dret a aprendre a llegir i a escriure.

Al llarg d’aquests anys s’ha estat atent per copsar i recollir les necessitats i demandes bàsiques de formació de les canongines i canongins i poder-los donar resposta. Per aquest motiu s’ha anat oferint un ventall de cursos d’alfabetització, de formació bàsica, de diferents nivells de català, de teòrica del carnet de conduir, de castellà per a persones nouvingudes i d’informàtica inicial.

L’Escola d’Adults ofereix l’ocasió a la població adulta del poble de formar-se en aprenentatges bàsics que li permeti desenvolupar-se en el dia a dia amb autonomia, més seguretat i més possibilitats laborals i, alhora, també impulsa les relacions interpersonals, la potenciació de valors i actituds positives i el desvetllament per l’interès en la cultura.

Coincidint amb el 35è aniversari es programarà, durant la primavera, una Setmana Cultural plena d’activitats, amb algunes propostes obertes al conjunt de la població i la resta destinades a l’alumnat i a la seva família. 

Les inscripcions per al curs 2019-2020 es duran a terme del 3 al 13 de setembre, de les 16 a les 18.30 h, al Centre Cívic, lloc on és ubicada l’Escola d’Adults.