Notícies / La quarta edició dels Pressupostos Participatius escull tres propostes per dur a terme al 2021

05/11/2020
La quarta edició dels Pressupostos Participatius escull tres propostes per dur a terme al 2021

Amb una participació del 13,45%, la Canonja tanca el procés de votació de l’edició 2020/21 dels Pressupostos Participatius, un percentatge molt per sobre de les passades edicions. En total hi han participat 661 canongins, d’un cens de 4.915, que han decidit la destinació final dels 200.000 euros que formen la partida. El regidor de Participació Ciutadana, Salvador Ferré, ens comenta “la satisfacció que tenim des de l’Ajuntament amb aquestes dades ja que representen un bon percentatge, en molts casos superior al d’altres municipis de les nostres característiques. Cal dir però que la major part dels votants ho han fet de forma online, en total 594 en front dels 67 participants que ho han fet presencialment”.

La proposta que ha obtingut més vots, en total 511, de les 14 que es podien votar, és la instal·lació de tres màquines “Reverse Vending”: màquines que recompensen el reciclatge d’envasos de plàstic amb tiquets per gastar en el comerç local, amb un cost de 75.000 euros. La segona més votada, amb 349 vots, és el subministrament de 70 PC’s per la renovació de l’equip informàtic de l’escola, pressupostada en 60.000 euros i per últim, amb 244 vots, la instal·lació d’un gran joc per a infants a partir d’11 anys al parc dels pins de Ca Forgues, amb un cost de 50.000 euros. La suma total d’aquestes tres propostes ascendeix a 185.000 euros.

Un cop arribats a aquest punt la següent proposta amb més vots és la que fa referència a la construcció d’una font de colors a la Rambla 15 d’abril, però el seu cost de 60.000 euros suposa excedir el límit establert en les bases del procés dels Pressupostos Participatius que estableix un màxim de 200.000 euros. Per tant es faria un salt a la següent, però les dues propostes que segueixen a la citada també excedeixen del límit establert i la resta de propostes no aconsegueixen el mínim del 15% dels vots emesos i per tant no poden ser seleccionades, tal i com establien les normes de selecció.

Com a resum del procés, en total es van presentar 74 propostes, de les quals 14 eren vàlides, 24 repetides, 10 ja previstes en el pressupost municipal i 26 propostes no vàlides, perquè no complien amb els criteris establerts en les bases.

Salvador Ferré comenta que “el procés ha servit per detectar diferents inquietuds dels ciutadans i des de l’equip de govern no es descarta que algunes de les propostes que no han estat escollides es puguin dur a terme”.